Насловна / Вести / Изведбата на проектот на Renzo Piano во Атина на фотографии од интересна перспектива

Изведбата на проектот на Renzo Piano во Атина на фотографии од интересна перспектива

Грчкиот архитект и фотограф Yiorgis Yerolymbos издаде книга во која е документиран процесот на изградба на Културниот центар на Фондацијата Stavros Niarchos (Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre) во Атина, според проект на Renzo Piano.

Piano 5

Yerolymbos внимателно го документирал секој момент додека просторот на поранешниот Олимписки паркинг постепено се претворал во културен центар со парк. За време од речиси една деценија, и буквално од секој агол, фотографот ја следел оваа трансформација. Сепак, фотографиите од птичја перспектива доминираат и се емеѓу највпечатливите. Книгата е издадена од страна на Yale University Press, и насловена е Orthographs (Ортографии) .

Piano 4

Piano 1

Piano 2

Piano 3

Испрати коментар

Scroll To Top