Насловна / Архитектура / Изложба „Загрозен Модернизам: архитектонски сценарија за адаптивна (ре)употреба“

Изложба „Загрозен Модернизам: архитектонски сценарија за адаптивна (ре)употреба“

Утре, 08.02.2019, петок во 20.00 часот во галеријата на Младински културен центар –МКЦ во Скопје ќе се отвори изложбата Загрозен Модернизам: архитектонски сценарија за адаптивна (ре)употреба.

1

2
Изложбата претставува сегмент од научноистражувачкиот проект „Загрозен Модернизам“, финасиран од средствата на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за 2017/2018 година, а изложбата е поддржана и од Младинскиот културен центар во Скопје.

4

5
Автори на истражувањето и изложбата се: доц. д-р Ана Ивановска Дескова, доц. д-р Горан Мицковски, вонр. проф. д-р Елизабета Касапова и вонр. проф. д-р Јован Ивановски.

„Спектар на архитектонски стратегии… некои прагматични, а некои радикални… насочени кон испитување на потенцијалот на зградите за приспособување и промена
Што ако на зградите им дадеме нов живот“?!

3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top