Насловна / Вести / Изложба на јапонски кукли „Нингјо“ во Археолошкиот музеј

Изложба на јапонски кукли „Нингјо“ во Археолошкиот музеј

Во Археолошкиот музеј во Скопје на 1. март се отвори  изложбата на јапонски кукли „Нингјо“, со која се одбележуваат 30 години од воспоставувањето билатерални односи меѓу Јапонија и Македонија.

Изложбата е организирана од  Јапонската фондација, Археолошкоти музеј и Амбасадата на Јапонија со поддршка на Министерството за култура, а ќе биде отворена до 25. април.

4H5A0654 4H5A0670 4H5A0672 4H5A0767 4H5A0651 4H5A0683 4H5A0704 4H5A0752 4H5A0740 4H5A0747 4H5A0756 4H5A0735 4H5A0731 4H5A0687 4H5A0643

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Scroll To Top