Насловна / Арт и дизајн / Изложба на Драган Попоски Дада

Изложба на Драган Попоски Дада

Проектот од Годишната програма за 2018 година, Ретроспективно-монографската изложба на Драган Попоски Дада, НУ Национална галерија на Македонија ќе ја прикаже пред публиката на отворањето на 24 октомври 2018 година, (среда). И оваа изложба е организирана во рамките на одбележувањето на Јубилејот посветен на 70 годишнината од основањето на нашата институција.
Драган Попоски Дада е доајен на македонската современа скулптура, даде силен белег и остави неизбришливи траги во развојот и афирмацијата на македонската современа ликовна уметност.
Изложбата ќе биде отворена во 19 часот, во изложбениот простор на Даут пашин амам.884.Растеж во вертикала, 1972, мермер, 45,5х10х8_DSC6706

Растеж во вертикала, 1972, мермер

934. Ртење, 1977, мермер, пр сивец, 25х23х11_DSC6709

Растење. 1977. мермер

Самоилов војник, 1965, дрво, 120х25х20_DSC9272

Самоилов војник, 1965, дрво

ПОКАНА-01

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top