Насловна / Вести / Италијански ENI, планира да стане јаглеродно неутрална компанија

Италијански ENI, планира да стане јаглеродно неутрална компанија

Италијанскиот нафтен гигант планира да стане јаглеродно неутрален, и со тоа ќе биде прва јаглеродно неутрална фирма од овој сектор. Подоцна во текот на годинава, компанијата ќе објави конкретни мерки кои ќе бидат превземени во насока на нула јаглероден отпечаток, а во овој период ги анализираат трошоците за ваквиот потфат. Целта е имплементација на концепт на кружна економија.

Eni

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top