Насловна / Арт и дизајн / Единстевана фотелја – „Галактика“

Единстевана фотелја – „Галактика“

Ова креатвно место за седење е дело на Васил Велчев од Бугарија. Велчев е дипломиран екетро инженер, но дизајнот кој во почетокт му бил хоби, веќе повеќе од една деценија му е професија со која се занимава во меѓународна компанија и е добитник е на многу светски награди за дизајн.

1
Со фотелјата наречена Галактика, Велчев креира чувство на гнездо за својот кориснки. Првобитно Галактика е дизајнирана како фотелја за аеродром, овозможува удобно место за седење и забава додека го чекате својот авион или пак термин за лекарски преглед.

4

5

Поставена е со ултра меки перничиња со можност за додавање на додатни перници. Фотелјата се обмотува околу корисникот, изолирајќи го од надворешната бучава. Врадената подвижна рачка со ТВ овозможува пристап до филмови, игри, информации за летовите и уште многу други податоци.

6

7
Галактика е идеален додаток на современи, модерни и футуристички домови со одважна естетика во кои нејзината интересна форма би дошла до израз. Зрачејќи удобност и приватност, оваа фотелја мами да се завалите во неа и барем петнаесетина минути заборавите на своите грижи.

2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top