Насловна / Вести / Исплови првиот кинески крузер

Исплови првиот кинески крузер

Првиот крузер изграден во Кина, кој може да прими 5.246 патници, исплови од Шангај на своето прво патување. Бродот Adora Magic City, тежок 135.500 тони, заеднички го нарачале компаниите China State Shipbuilding Corp и американската корпорација Carnival Corp. Бродот има повеќе од 20 ресторани и барови, затворен парк со палми, театар со околу 1.000 места и шопинг област од 2.000 квадратни метри.

cruisechina1

cruisechina2

Иако многу делови вградени во крузерот се обезбедени од странски добавувачи, сепак Кина е на пат во скоро време да изгради сопствен ланец на снабдување, а овој брод ќе биде само почеток на брзиот и неизбежен развој на кинсекото проектирање и изградба на круузери.

cruisechina3

 

Испрати коментар

Scroll To Top