Насловна / Архитектура / Институт Verbeeten од архитектонското студио Wiegerinck

Институт Verbeeten од архитектонското студио Wiegerinck

Institut_Verbeeten (4)
Лоциран во непосредна близина на болницата Amphia во градот Брида, Холандија, институтот за радиотерапија е дизајниран на начин да создаде пријатна и смирена атмосфера за неговите пациенти, овозможувајќи им да ја почувствуваат дневната светлина при секој чекор од нивниот третман. Органската обвивка околу објектот креира разновидни дворови покрај чекалните и собите за третмани, формирајќи „филтер“ помеѓу надворешниот свет и функционалните содржини, создавајќи заемно чувство на отвореност и приватност.
Institut_Verbeeten (1) Institut_Verbeeten (3)
При ентериерното уредување е употребен стар, обновен мебел на кој архитектите решиле да му дадат втора шанса, недоминантно вклопувајќи го во средината со што се придонесува за посакуваната интимност во просторот.
Institut_Verbeeten (2) Institut_Verbeeten (5) Institut_Verbeeten (6) Institut_Verbeeten (1)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top