Насловна / Екологија / Инспекции во македонските рудници

Инспекции во македонските рудници

bucim
Компанијата „Индо минерали  и метали“ има обврска најдоцна за 15 дена до Министерството за животна средина и просторно планирање  да го достави проектот за покривање на каналите за пренос на јаловина. Транспортот на јаловината се одвива низ урбана средина и мора да биде во согласност со точно утврден режим, велат од Министертвото, чии инспектори го посетија рудникот „Злетово“ во Пробиштип. Казна ќе заработи и рудникот „Бучим“ затоа што не ја пријавиле хаваријата што им се случила пред три дена, а истекувањето на јаловината во околните реки го пријавиле граѓани.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top