Насловна / Архитектура / Импресивна книжарница во Кина

Импресивна книжарница во Кина

Ако мислите дека книжарницата е место каде што книгите со меки и тврди корици се во преден план, сте биле измамени. Неодамна отворената книжарница „ Chongqing Zhongshuge “ во Кина нуди уникатно искуство и дава сосема ново ниво на искуство на овој вид на продавници.

kina

Истата е инспирирана од градот со богата книжевна историја на Чунгкинг, а неговата област се карактеризира со тунели и огледала. Овој град бил прилично привлечен за писатели и калиграфи кои живееле во античка Кина. Од компанијата X-Living, која е одговорна за проектот, велат дека нивните напори се насочени кон создавање на тоа градот уште повеќе да ги инспирира луѓето и да биде попривлечен.

kina1

Продажниот дел е сличен на градскиот плоштад Зоди и зафаќа две нивоа. Во него има полици за книги кои се обликувани како абразив што може да се користи за топол, осветлен, тивок простор за читање. Овој дел го карактеризираат и таваните, каде во низа се сместени полици за книги и тунел каде што полиците за книги се одразуваат и ги привлекува посетителите да „влезат“ подлабоко во светот на знаењето.

kina2

Најимпресивниот дел е огромната главна просторија, каде што вкрстените скали се дуплираат како полици. Исто така постои и детска читална со шарени полици за книги кои го претставуваат пејзажот на Чунгкинг, зградите и транспортот.

Во рамките на книжарницата се наоѓа и кафуле.

kina3

kina4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top