Насловна / Архитектура / Идеален новогодишен подарок за архитекти, Brutalist Calendar

Идеален новогодишен подарок за архитекти, Brutalist Calendar

Одличен новогодишен подарок за секој архитект. Ѕиден калаендар, Brutalist Calendar 2020 во ограничено издание кој го слави почитувањето на бруталистичката архитектура од целиот свет.

1

Секој месец е со црно бела фотографија од бруталистички објект и минималистички календар во продолжение. Меѓу претставените објекти се: за месец септември Споменикот на револуцијата во Мославина, Подгариќ, Хрватска на Душан Џамоња, ноември Hayward Gallery во Лондон на Dennis Crompton, Warren Chalk и Ron Herron, октомври Hubert H. Humphrey Building, а за месец август објектот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, фотографија на Васе Аманито.

2

Останатите фотографиите се на Jan Kempenaers, Simon Phipps, Jason Woods и други.
Календарот е печатен од водечка европска печатница на матирана рециклирана хартија и е со димензии 340 x 240 милиметри кога е затворен, а кога е отворен 340 x 490 милиметри.

3
Издавач е Blue Crow Media, познат по своите изданија за архитаектура и дизајн.
Онлајн можете да го купите на Blue Crow Media или преку Amazon, чини околу 20 долари.

4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top