Насловна / Вести / Холандија ја добива својата најголема соларна централа

Холандија ја добива својата најголема соларна централа

Наскоро започнува изградбата на најголемата соларна централа во Холандија. Се работи за електраната Almerе со инсталирана моќност од  34 MW која ќе се гради на подрачјето на покраината Флеволанд. Инвеститот е компанијата за згружување отпад HVC Groep, а изведувач на работите е германската компанија  PfalzSolar, која е специјализрана токму за изградба на соларни електрични централи на поранешните одлгалишта за отпад.  Од друга страна, соларната електрана  Almere  ќе се гради на 25 ha површина на поранешната индустриска зона, и кога ќе биде довршена, ќе обезбеди снабдување со електрична енергија за околу 10.000 холандски домаќинства.

almere4

almere3

almere2

 

almere1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top