Насловна / Вести / Европска Комисија: План за премин кон „чисти“ автомобили

Европска Комисија: План за премин кон „чисти“ автомобили

На Форумот за автомобилска индустрија кој се организираше во романскиот град Крајова, претставен е планот на Европската Комисија за „чисти“ возила. Во овој план, на кој Комисијата соработуваше со национални стручњаци од земјите членки, се изнесуваат мерките на делување кои мора да ги превземат Комисијата, државите членки и автомобилската индустрија, со цел да се оствари целосниот премин кон „чисти“ автомобили. Јункеровата Комисија е предводник во транзицијата на мобилност со нулта стапка на емисии. Темелот на делување на Комисијата го сочинуваат три големи законодавни пакети под името „Европа во движење“, како и разни мерки сои кои се поддржуваат алтернативните горива, производството на батерии з аелектрични возила, како и автономните возила.

Заседанието на Советот з аконкурентност, кон крајот на мај, ќе им понуди на земјите членки можност за размена на ставови и мислења за овој план на политичко ниво.

craiova1

craiova2

craiova3

[/mobileonly]

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top