Насловна / Вести / Фестивал на мразот и снегот во Кина

Фестивал на мразот и снегот во Кина

Меѓународниот фестивал на мразот и снегот во Харбин, Кина, се одржува секоја година и е најголем фестивал од ваков вид на светот. Оваа година, 37-мото издание по ред е насловено „Волшебниот Харбин“. Отворен е на 5-ти јануари 2021 година, и се состои од четири тематски паркови. Снежните лавиринти, кристалните кугли и ледените кули кои ги менуваат боите, го привлекуваат вниманието на посетителите во Харбин. Сите посетители мораат да покажат “здравствен код“ на посебно направена апликација, а задолжително е почитувањето на строги епидемиолошки мерки.

harbin1

harbin2

harbin3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top