Насловна / Арт и дизајн / Дискретна, но импресивна колекција на светилките Порта

Дискретна, но импресивна колекција на светилките Порта

Најновата колекција светилки дизајнирани за Аромас дел Кампо се вика Порта, и тука е да ја оживее архитектура на големите, луксузни сводови.

lamba

Колекцијата се состои од лустери, ѕидни и столни ламби, кои се карактеризираат со тактилни разлики во материјалите – матирано стакло и метал. Сето ова е одговорно за создавање на изглед кој слободно може да се нарече еден вид мешавина на индустриско и модерно. Дискретен, но исто толку импресивен, овој дизајн го оживува духот на некои минати времиња за да создаде совршена светлина. Посебно внимание се посветува на деталите, а акцентот е на двата прорези кои се наоѓаат на самото дно на куќиштето, од каде што потекнува името на целата колекција.

lamba1

Сите делови од оваа колекција сугерираат дека е потребно само малку време да се размисли детално за околината и да се почувствува мирот и спокојството што несомнено ги наоѓаме на сликата за внатрешноста на големиот свод со централниот светларник. Заоблената силуета на светилката и неговата мат површина нудат умерено, хармонично чувство што придонесува за пријатна атмосфера во речиси секоја средина.

lamba2

Порта се однесува на два паралелни лакови кои на овие светилки им даваат свој идентитет. Една од нив е точката на поврзување на металната основа, која формира различни системи за осветлување кои се идеални и за украсување на домот и за инсталација во попрофесионално деловно опкружување.

Сепак, примерот што најмногу се истакнува кога станува збор за колекцијата Порта е луксузен модуларен лустер кој може да се создаде со комбинирање на различни дијаметри, се со цел да се постигне драматичен визуелен ефект со безброј помали нијанси.

lamba3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top