Насловна / Вести / Деловен простор инспириран од автомобилиската индустрија

Деловен простор инспириран од автомобилиската индустрија

Автомобилската индустрија е инспирација за овој интересен канцелариски простор.

avtomobil

Визијата на проектантот била да создаде уникатен простор кој ќе ги комбинира индустрискиот карактер на зградата и идентитетот на брендот. Навидум едноставна задача која сепак барала пребарување на границата меѓу овие два концепта. Денес, постои тенденција да се проектираат нетрадиционални и креативни канцелариски средини. Одењето на работа треба да донесе радост, а работните простори треба да ги мотивираат луѓето да работат. Се чини дека поради моменталната ситуација, работните простори ќе бидат уште попопуларни од порано.

avtomobil1

Луѓето треба да се поврзат и сакаат да се вратат во канцелариското опкружување, но ќе ја очекуваат истата удобност што ја имаат дома. Оваа историска зграда ги исполнува сите овие барања. Исклучителна е по својот изглед, кој потсетува на индустрискиот раст на населбата во минатото.

avtomobil2

Зградата е претворена во флексибилен работен простор за компании и независни професионалци. Новото решение ја следи индустриската атмосфера поставена од производителот на автомобили Прага. Неспорна предност на објектот е рамниот распоред кој создава интересна, речиси домашна атмосфера во внатрешноста. Очигледно е дека проектантите се фокусирале на отворите на подот и неговата разиграна визуелна поделба.

avtomobil3

Концептот за внатрешни работи е инспириран од историјата на работилниците и суровоста на автомобилската индустрија за разлика од деликатноста и луксузот на готовите автомобили, но сè е прилагодено на современите работни потреби во модерна канцеларија. Изгледот на салонот е директно инспириран од работата на работилницата, па материјалите како бетон, метал, камен, челик и месинг детали може да се најдат во внатрешноста.

avtomobil4

Praga Office & Garden не е само индустриска зграда. Работниците и нивните клиенти имаат можност да се релаксираат во сончево кафуле кое води до пространа градина. Оваа градина може да обезбеди деловни состаноци или пауза за ручек, а уште едно интересно место е просторот за игра каде што има паркиран автомобил претворен во софа.

avtomobil5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top