Насловна / Вести / Делница од новиот соларен автопат во Кина, мета на крадци

Делница од новиот соларен автопат во Кина, мета на крадци

Соларните панели на покривите се вообичаена практика низ целиот свет. Но, соларните автопати сеуште се новост, и тоа до толку што во Кина веќе е украдена цела делница од неодамна инсталираниот соларен автопат. Автопатот е веднаш поправен и ставен во функција, но надлежните сеуште се чудат на мотивите за оваа кражба. Соларните патишта се сложен и скап инфраструктурен систем, но компонентите сами по себе се многу ефтини. Од друга страна пак, крадците ќе бидат разочарани и од фактот дека украдените сегменти не ќе им бидат доволни ниту за енергија за домот.

solar highway 2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top