Насловна / Вести / Црна Гора: Се гради нов мост на Морача

Црна Гора: Се гради нов мост на Морача

Подгорица добива нов мост на Морача со широчина од 6,4 метри, две велосипедски патеки, како и патека за пешаци. Овој мост чија намена ќе биде и пренос на хидротехнички инстлации во рамките на изградбата на системот за пречистување на отпадни води во овој град, вреди 1,9 милиони евра. „За многу кратко време, односно околу два месеци, потпишавме четири договори со цел изградба на одредени делови на еден од највредните проекти во историјата ан Подгорица – системот з апречистување на отпадни води. Во рамките на тој проект се врши и изградбата на овој мост“ рекол за медиумите заменик градоначалникот на Подгорица.

moraca1

moraca2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top