Насловна / Вести / „ЧЕЗ“ го продава целиот свој имот во Бугарија

„ЧЕЗ“ го продава целиот свој имот во Бугарија

 

Bugarija CEZ

Чешката електроенергетска компанија  ČEZ  го продава својот имот во Бугарија, а во моментот води преговори со неименувана компанија за одвоена продажба на термоцентралата во Варна. Друга, исто така неименувана компанија веќе доставила понуда за купување на целокупниот имот на чешката компанија, освен претходно наведената термоцентрала во Варна.

BUgarija-termocentrala-Varna

Се наведува дека започнати се одвоени преговори со уште три заинтересирани компании. Управата на ČEZ планира да ги донесе сите одлуки во врска со продажбата до крајот на 2017.

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top