Насловна / Вести / Четврта енергетски ефикасна фасада во Центар

Четврта енергетски ефикасна фасада во Центар

1_00 4ta energetski efikasna fasada (1)
Како што соопштија од општина Центар, жителите на зградата на улицата Франклин Рузвелт бр. 46, добија обновена фасада со убави бои, избрани во договор со станарите.
1_4ta energetski efikasna fasada (4)
Ова е четврта енергетско ефикасна фасада од планираните 11 фасади кои во договор со станарите ги изведува општина Центар.
Во зградата живеат архитекти и дизајнери, кои заедно со другите станари го одлучуваа новиот лик на својата зграда.
Ставена е изолација од 5 сантиметри, со што сметките за електрична енергија ќе бидат поевтини за една третина, се вели во соопштението од општината.

Испрати коментар

Scroll To Top