Насловна / Вести / Зафати за намалување на загубите на вода

Зафати за намалување на загубите на водаvodazgubi.jpgГлавен комунален проблем на Кичево, на чие решавање ќе се
работи во текот на 2009 година е водоснабдувањето, односно намалу­вањето на
загубите на вода од во­доснабдителниот систем во градот и населените места.

– Со поставување на специ­јален хидрауличен пловак – зат­ворач
на главниот резервоар за вода сметаме дека потребите за вода од
водоснабдителниот систем “Студенчица# ќе бидат намалени за 30 отсто, истакна
директорот на ЈП “Комуналец
од Кичево, Бранко Ѓоргиоски презентирајќи ги приор­итетите на
претпријатието за наред­ната година.

 

 

Објавено во број 102,  Вторник 17.03.2009г.

 

Испрати коментар

Scroll To Top