Насловна / Арт и дизајн / Бронзените скулптури на Bruno Catalano со празнини

Бронзените скулптури на Bruno Catalano со празнини

Францускиот уметник Bruno Catalano создава извонредна серија на примамливи бронзени скулптури наречени “Les Voyageurs”, кои ги прикажуваат реалните човечки животи со големи недостатоци на делови од тела. Тој создава прекрасни и нестварни скулптури кои ја симболизираат празнината која настанува во човекот кога е присилен да ја напушти својата земја, својот живот, своите пријатели…од било која причина. Скулптурите се вешти уметнички дела, а нивните недостатоци ги прават уникатни. Тие оставаат и простор за имагинација – дали пропуштаат нешто, или е нешто што едноставно го оставиле зад себе. Она што е особено импресивно е дека некои од скулптурите се чини дека стојат на многу мала потпора, давајќи им и надреални изглед.1

2

3

4

5

6

7

8

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top