Насловна / Вести / Boeing се соочува со огромен пад на кредитниот рејтинг

Boeing се соочува со огромен пад на кредитниот рејтинг

Гигантот во областа на авиоиндустријата се очекува да ги објави деталите за своите реализирани испораки во месец мај, а аналитичарите сметаат дека извештајот ќе биде разочарувачки. Клучно е прашањето дали компанијата ќе може да ги зголеми испораките, а со тоа и слободниот паричен тек во втората половина на годината и да го избегне намалувањето на кредитниот рејтинг кој по се изгледа е неминовност.

Имено, падот на бројот на испораки, предизвикан од бројните технички проблеми на производството и проблемите во контролата, се посочуваат како фактори кои би можеле да доведат до драматичен пад на рејтингот до т.н junk (отпад). Како последица на тоа во иднина финансирањето би било поскапо.

Испрати коментар

Scroll To Top