Насловна / Вести / БиХ: Националниот парк „Уна“ се подготвува да се впише на листата на УНЕСКО

БиХ: Националниот парк „Уна“ се подготвува да се впише на листата на УНЕСКО

Федералното надлежно министерство на Босна и Херцеговина, иницирало постапка за номинирање на два микролокалитети во Националниот парк „Уна“ за упис на листата на светското природно нследство на УНЕСКО. Се работи за два водопади во Националниот парк, а во образложението се наведува фактот дека реката Уна е спој на разновидна и зачувана природа со извонредна убавина и културно-историско наследство. Номинацијата на еден од двата споменати локалитети се подготвува во соработка со Република Хрватска.

Una1

SONY DSC

Una3

Una4

Una5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top