Насловна / Архитектура / АРХИТЕКТА ФОРУМ: Next Level во Белград, настан за архитектонски професионалци

АРХИТЕКТА ФОРУМ: Next Level во Белград, настан за архитектонски професионалци

Комората на овластени архитекти и овластени инженери – КОАИ ги  кани своите членови да се придружат на АРХИТЕКТА ФОРУМ: Next Level, клучен настан за архитектонски професионалци, кој ќе се одржи во организација на списанието и подкаст „Архитект“ на 7. и 8. мај 2024. година во МТС дворана во Белград.

Организаторите на настанот велат: „Во согласност со нашата мисија да ја зајакнеме позицијата на архитектонската професија во Србија и на Балканот (по основањето на списанието и подкастот „Архитект“), од 7. до 8. мај организираме дводневен настан наречен „Архитектен форум“. Нашата желба е да собереме речиси 1.500 архитекти од регионот и да им дадеме можност да се сретнат и разменат мислења и искуства со светски познати и признати архитекти.

арх

Покрај сеприсутните теми за одржливост, енергетска ефикасност, употреба на БИМ технологии и вештачка интелигенција, ова ќе биде можност нашите ценети предавачи на примери од нивните проекти да се осврнат на проблемите чие решавање барало размислување надвор од воспоставените рамки, како што е скок во непознатото. Сакаме да стекнеме увид во оние моменти кога интуицијата, инвентивноста, знаењето и естетиката се споени во единствен творечки чин. Ќе ги слушнеме нивните приказни за пречките со кои се соочувале и сознанијата што ги унапредиле. Сакаме нашите ценети гости да ве инспирираат и поттикнат во вашите творечки потфати. Сите овие причини го дефинираа „Next Level“ како главна тема на овој настан“.

Arhitekta poster_001

Испрати коментар

Scroll To Top