Насловна / Вести / Apple со проект за обновлива енергија во Кина

Apple со проект за обновлива енергија во Кина

слика-3

Tom Cook, еден од главните луѓе во компанијата Apple минатата недела изјави дека Apple планира да инвестира во Кина во однос на нејзината околина и развој на економијата со поставување на обновливата енергија една од главните аспекти во државата. Во наредниот период ќе се постават преку 200 мегавати соларни проекти насекаде низ земјата што е доволно да се избегнат емисиите од гас од самата компанија на Apple.

слика-4

Поставените 200 мегавати воедно се еднакви на количината електрична енергија, која што ја користат околу 265.000 домови во Кина, а истовремено главната цел на овој проект е да се елиминираат околу 20 милиони метри кубни штетни емисии од гас до крајот на 2020 година. Поради оваа цел, Apple ќе постави дополнителни 19 канцеларии и 24 продавници кои што ќе бидат карон неутрални и обезбедени со 40 мегвати соларна електрична енергија.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top