Насловна / Архитектура / Ајфеловата кула сега е повисока за шест метри

Ајфеловата кула сега е повисока за шест метри

Ајфеловата кула „порасна“ за шест метри, откако новата дигитална радио антена е прицврстена на врвот на симболот на Париз. Кулата сега е висока 330 метри. На крајот на 19 век, Густав Ајфел ја изградил кулата која подоцна го добива неговото име. Во текот на изградбата, кулата го надминува Вашингтонскиот споменик и станува највисока градба на светот направена од човекот. Оваа титула ја носи четири децении, односно до 1929 година, кога била изградена Chrysler зградата во Њујорк.

eiffel1

eiffel2

eiffel3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top