Насловна / Архитектура / ДОТРАЕНАТА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ЌЕ ДОБИЕ НОВ МЕЈК-АП

ДОТРАЕНАТА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ЌЕ ДОБИЕ НОВ МЕЈК-АП

sala103.jpgСтарата,
дотраена, сива Универзална сала, еден
од симболите на
Скопје, ќе добие нов, модерен, интересен
изглед. Ова е
предвидено со проектот на архитектите
од архитектонските
бироа “Раум К.” и “Архангел
бојс” од 2004 година,
но сега е надграден и ревидиран.
Во изработката на
новата проектна документација, по
која ќе се
реконструира Универзалната сала, вклучени
се архитектите Ленка
Маневска, Весна Кондева и Ангел
Ситновски.

 

 

 Повеке во број 103, вторник 31.03.2009г.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top