Насловна / Архитектура / За 34 години поштар ја направи идеалната палата во Франција

За 34 години поштар ја направи идеалната палата во Франција

postar.jpgФердинанд
Шевал собирал камења две декадипрво

во
џебовите, потоа во кошничка, а на крајот

влечкал
големи камења во количка. – По неговата

смрт,
Министерството за култура го прогласи неговото

животно
дело за културно наследство заштитено

од
државата

 

 

 

 Повеке во број 103, вторник 31.03.2009г.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top