Насловна / Вести / Завршена изведбата на хидроизолациона заштита на „Мобилна воена болница, Рол -2“ кај Инфективна Клиника, донација од АДИНГ

Завршена изведбата на хидроизолациона заштита на „Мобилна воена болница, Рол -2“ кај Инфективна Клиника, донација од АДИНГ

АДИНГ направи донација во материјали и изведба, за поставување на хидроизолациона заштита на објектот „МОБИЛНА ВОЕНА БОЛНИЦА „РОЛ-2“. Притоа, изведбата на позицијата е целосно завршена на 30.03.2020 година, додека одлуката за донација во материјали и изведба во износ до 15.000 евра, беше донесена на вонредна седница на УО на АДИНГ одржана на 27.март.

05 (1)

Вредноста на донацијата по целосно завршената работа и предавање на објектот, изнесува 15.358 евра.

ad1 (1)

На овој начин АДИНГ ги поддржува сите напори и активности на Министерството за Здравство и на Владата, во борбата и справување со кризата со COVID 19. Воедно како домашна компанија, ја потврдува општествено одговорната улога во овие тешки моменти за заедницата.

bol1

01 (1) 07 (1) 10 (2) 03 (1)

адинг

02 (1)

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top