Насловна / Вести / 2.000 дрвца за заинтересираните куќни совети

2.000 дрвца за заинтересираните куќни совети

sadnici-630x377

Градот Скопје ќе додели 2.000 дрвца (листопадни и зимзелени) од ЈП„Паркови и зеленило“. Садниците што ќе ги додели Градот Скопје ќе бидат стручно засадени од вработени лица во ЈП„Паркови и зеленило“.
Како што стои во соопштението, заинтересираните куќни совети и месни урбани заедници треба да поднесат барање за доделување садници до Секторот за комунални работи на Град Скопје, булевар Илинден бр. 82.
Субјектите во барањето треба да го наведат бројот на садниците што бараат да им се доделат и точната локација на којашто планираат да ги засадат дрвцата. На барањето треба да стои печат од куќниот совет или од месната урбана заедница.
На куќните совети и на месните урбани заедници на коишто ќе им бидат одобрени барањата, во оваа акција ќе им се доделат најмногу 10 (десет) садници.
Барањата за добивање садници до Секторот за комунални работи на Град Скопје може да се доставуваат од 29 октомври до 5 ноември 2014 година, решенија за доделување садници ќе се издаваат од 6 до 17 ноември, а садниците ќе може да ги подигнат, исто така, од 6 до 17 ноември од ЈП „Паркови и зеленило“ во Градски парк или од расадникот во населба Бутел.
Акцијата на Град Скопје за доделување садници се организира веќе седма година во две етапи, односно напролет и наесен.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top