Насловна / Вести / VW веќе ги распродаде своите електрични возила за САД и Европа за 2022 година

VW веќе ги распродаде своите електрични возила за САД и Европа за 2022 година

VW во прв план ја стави електрификацијата. Побарувачката за новите возила е се поголема, па така возилата на пазарите на САД и Европа се веќе распродадени за оваа година. И натаму не се гледа крајот на кризата на пазарот на автомобили предизвикана од недостатокот на чипови и компоненти, па во некои фабрики производството е на пауза, бидејќи и покрај големата побарувачка, времето на чекање од нарачката до испораката на возилото е се подолго. Доколку ги нема споменатите проблеми, бројките во однос на остварената продажба би биле уште подобри, бидејќи се повеќе луѓе, особено поради фактот што цените на дизелот и бензините постојано растат, се одлучуваат возилата со мотори со внатрешно согорување да ги заменат со електрични автомобили.  Тој тренд ќе продолжи и понатаму бидејќи речиси и нема автомобилска компанија која нема започнато со процесот на електрификација.  Истовремено се очекува и продолжување на кризата во однсо на чиповите со оглед на ситуацијата во Украина и секако повторните карантини во Кина.

VW1

vw2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top