Насловна / Арт и дизајн / Впечатливи фотографии посветени на симетријата

Впечатливи фотографии посветени на симетријата

Ако веќе сте се  сретнале со работата на словачката уметница Maria Svarbova, сигурно сте ја забележале нејзината склоност за фотографирање портрети, нејзиниот талент за композиција и таквиот авторски ракопис.фотографии на базен (9)

Во своите дела, главно избира пастелни нијанси, со повремени силни бои како што е црвената, но најпозната е по серијата фотографии Swimming Pool, Origins, и The Tribune, соодветно посветени на рутина, посветеност и спортска дисциплина.фотографии на базен (8)

Своите субјекти ги сместува до различни словачка базени, од кои некои датираат од педесеттите и шеесеттите години на минатиот век. Таа сакала да се постигне ефектот на експресивност, да се истакне симетријата, а особено е интересно да се забележи пораките на нејзините фотографии се помалку контрадикторни.фотографии на базен (7)

Иако поголемиот дел од луѓето на фотографиите се спремаат да направат одредена акција, сите тие делуваат целосно мирни, спокојно и неподвижно. Естетиката која ја користи има силна ретро призвук, и мора да се признае дека гледањето на овие фотографии делуваат доста смирувачки.фотографии на базен (6) фотографии на базен (5) фотографии на базен (4) фотографии на базен (3) фотографии на базен (2) фотографии на базен (1)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top