Насловна / Вести / Виенскиот форум за енергетска транзиција ќе се одржи на 6-ти и 7-ми јуни 2019

Виенскиот форум за енергетска транзиција ќе се одржи на 6-ти и 7-ми јуни 2019

Виенскиот форум за енергетска транзиција (Vienna Energy Transition Forum), кои го организираат Институтот за енергетика на Југоисточна Европа (IENE) во партнерство со Energy Centre Europe од Виена, ќе собере некои од најеминентните енергетски стручњаци од цела Европа, за да разговараат за актуелните проблеми во секторот енерегетика и заштоита на животната средина, но со конкретни решенија, со оглед дека регионот веќе влегува во фаза на декарбонизација согласно целите на ЕУ и меѓународните обврски.

Прашањата како што се: потребата од декарбонизација на производството на електрична енергија, одржувањето на сигурно базно производство, улогата на природниот гас, развој на интерконекциите, интеграција на пазарот на енергија, како и понатамошен развој на обновливите извори под економски конкурентни услови, ќе бидат во фокусот на интересирањето на овој Форум.

VEF1

VEF2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top