Насловна / Арт и дизајн / Утре изложбата „Музејот – Кустос на градот“

Утре изложбата „Музејот – Кустос на градот“

Отворање на постојаната поставка „МУЗЕЈОТ – КУСТОС НА ГРАДОТ“, утре, 24. ноември 2023 година во 19. 30 ч. во Музејот на град Скопје. Изложбата „Музејот – Кустос на градот“ хронолошки го претставува историскиот и културниот развој на градот Скопје. Богатото културно наследство на градот е раскажано преку музејски предмети, фотографии, документи и макети, почнувајќи од периодот на неолитот, железното време, раната антика, римскиот период, средниот век, османлискиот период, 19. век, 20. век, па се до денес.

pokana (1)

Испрати коментар

Scroll To Top