Насловна / Арт и дизајн / Училиште во Јапонија собира дождовница за играње на децата

Училиште во Јапонија собира дождовница за играње на децата

Архитектот Hibino Sekkei во јапонскиот град Kumamoto го искористи атриумот во основното училиште Dai-ichi Yochien, со цел да создаде простор во кој децата може да си играат. Кога времето е сончево, овој простор се користи за играње игри со топка, а кога времето е врнежливо, дождовницата се собира во него и просторот е приспособен за игра на децата со вода. Атриумот е приспособен на врнежливото време коешто архитектот смета дека не треба да ги спречи да си играат во дворот.

училиште-1 училиште-2' училиште-3 училиште-4 училиште-5 училиште-6 училиште-7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top