Насловна / Архитектура / Трансформирачка фасада

Трансформирачка фасада

b_730_2dc921cfdc2147f2bdce36f169607e64

Сместена во центарот на Los Altos, акцентот на овој адаптибилен реупотреблив проект е воведот во нов тип на фасада која е овозможува објектот да се менува од затворена структура во опкружување кое ја кани заедниацата да влезе во нејзината внатрешност.

Трансформацијата е постигната со замена на целата предна фасада со двојно висински закачен стаклен ѕид кој се подигнува или спушта во зависност од потребите на корисникот. Ѕидот се управува со педала со која се отклучува безбедносниот механизам , за потоа со рачно вртење на тркалото кое активира неколку брзини се отвара ѕидот тежок 2000 килограми.

Во продолжение на предната фасада другата трансформација во објектот вклучува подигнување на кровот за еден и пол кат со цел да се создаде подобри пропорции на волуменот во внатрешноста каде што со инасталираните надсветла се постигнува поголемо природно осветлување.

b_730_e20200ab49474b888fef9eb1a79babe7 b_730_e336cdde783c47d1aae179efe63495d2 b_730_e9a3f956b44941a784d2b8875c39f664 b_730_cc60e7cc4de444aba6055b7b99d70f94 b_730_4218ecce221b4084b5c204e4d3d0cfd0 b_730_2219d5cc861c48e5a15b5f3d628d709b

b_730_fd954cb43ba745dd96e6d604562c176eb_730_757c3d066fa042609be4615452da1b62 b_730_379d2ab1c9134cbfa8b7af360f68742e b_730_93e9708bfd68454baac968453dda34c0 b_730_93a7244bcbf74a06873d80c08c9fcf4a b_730_070dea422b3b438285b192a60cc89545 b_730_49bdc9f6b2514a58b2a4e7301949e650 b_730_23ff995b9ba8424193539284575b8313 b_730_5d44d0b1caa94ed89839d4ea012e8528 b_730_4ad9bac1e7864ca9a59d55d7665e90a9 b_730_1d226b92e18246ccacc11254bdb90ef1 b_730_0a36dd91ff0747c3b78847037a6bdca1

 

Испрати коментар

Scroll To Top