Насловна / Арт и дизајн / Стол со две функции

Стол со две функции

Мебелот кој има две функции станува сè попопуларен избор меѓу модерните домаќинства, особено во простори каде што треба максимално да го искористите секој квадратен метар.

Овој мултифункционален мебел не е само практичен, туку е и елегантен начин да се заштеди простор и да се подобрит функционалноста на домот. Тоа може да биде клучно за малите станови, каде што секое парче мебел треба внимателно да се одбере за да се обезбеди максимална ефикасност.

Дизајнерите на ентериер се повеќе креираат парчиња кои комбинираат повеќе функции во една, како што се софи на извлекување кои лесно се претвораат во кревети, маси кои можат да се користат и како биро и како трпезариска маса или плакари кои имаат вградени работни површини. Овој тип на мебел им овозможува на корисниците брзо и лесно да го приспособат својот простор на различни потреби во текот на денот.

Ви претставуваме елегантно парче мебел со две функции – во исто време е исклучително удобно столче и неверојатно безбедна скала. Запознајте го Usit, дизајн потпишан од холандскиот дизајнер Мартен Олден, со неверојатно минималистички изглед кој лесно може да се интегрира во различни современи ентериери.

Дизајнерот објаснува што ја поттикнало идејата за дизајн на стол со интегрирана скала: „Usit се роди од желбата да се создаде скала што се вклопува во модерен ентериер. Денешните скали често изгледаат премногу утилитарно и брзо се ставаат настрана по употреба. Иако се склопуваат, Usit не мора да се спакуваат во оставата. Верзијата Usit со два скалника може да се користи како столче, а верзијата со три скалника како барска столица.“

Столот – скали е достапен во две верзии и три комбинации на бои и е високо рангиран во однос на приспособливоста и промислениот дизајн.

Испрати коментар

Scroll To Top