Насловна / Вести / Сплит: Свечено исплови новиот модерен брод за поларни експедиции

Сплит: Свечено исплови новиот модерен брод за поларни експедиции

Хрватската компанија „Бродосплит“ ја заврши изградбата на современиот брод за поларни експедиции Ultramarine, вреден 106 милиони евра. Нарачател на ова пловило е американската компанија Quark Expeditions. Бродот е долг 128 метри и широк 21,5 метри, а може да прими до 200 патници, за кои ќе се грижат 140 членови на екипажот во 103 луксузно опремени кабини и заеднички простории. Бродот ќе му биде испорачан на купувачот до крајот на годината.

ultramarine1

ultramarine2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top