Насловна / Архитектура / Спектакуларен стадион во Белорусија

Спектакуларен стадион во Белорусија

Football-Stadium-Arena-Borisov-01-726x400

Белорсукиот клуб ФК Бате Борисов го доби својот нов аморфен стадион, кој може да прими 13.000 гледачи.

Football-Stadium-Arena-Borisov-02-630x450 Football-Stadium-Arena-Borisov-03-630x450

Спектакулраниот стадион е проект на словенечкото биро OFIS Arhitekti.

Football-Stadium-Arena-Borisov-04-630x450
Стадионот има изобличен топчест изглед со сјајна алуминиумска завршница која потсеќа на ткаенина растегната преку скелетната конструкција. Фасадата е издупчена со отвори со аморфен облик кои се застаклени и служат како прозорци.

Football-Stadium-Arena-Borisov-05-630x450 Football-Stadium-Arena-Borisov-06-630x450

Стадионот е проектиран со кружен облик со цел да се подобри акустиката на теренот, кој е ориентиран така што сончевите зраци подеднакво паѓаат на двата тима во текот на целиот меч.

Football-Stadium-Arena-Borisov-08-630x450 Football-Stadium-Arena-Borisov-09-630x450
Најтрофејниот фудбалски тим во Белорусија сега има свој стадион со капацитет од 13.000 гледачи распоредени во 17 реда на ниските трибини и 28 реда на високите трибини.

Football-Stadium-Arena-Borisov-10-630x450

Во приземјето на овој аморфен облик се наоѓа јавна зона со квадратура од 3.000 м2, во кои се сместени ресторани, продавници и фитнес центри.

Football-Stadium-Arena-Borisov-087-630x450

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top