Насловна / Арт и дизајн / Сликите на Ван Гог претставени во дигитална технологија

Сликите на Ван Гог претставени во дигитална технологија

Футуристичката изложба на Винсент Ван Гог, еден од најпознатите сликари на 19-тиот век, е отворена во бразилскиот град Рио де Жанеиро. После премиерата во италијанскиот град Фиренца, визуелната изложба е претставена во квартот Casa Fraca – Brasil, во Рио де Жанеиро. Мултимедијалната изложба „Ван Гог и неговите современици – имерзивна изложба“, ги прикажува човечките и уметнички аспекти на сликарот. Изложбата исто така ги промовира и делата на другите големи имиња поврзани со неговите дела, како Сезан, Гоген, Тулуз Лотрек и Модиљани. Посетителите имаат можност да ги погледнат дигиталните проекции на овие дела со посебно подготвена музика.

immersive1

immersive2

immersive3

immersive4

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top