Насловна / Архитектура / Сјајот на метро станиците во Москва

Сјајот на метро станиците во Москва

Moskva metro2

Длабоко под улиците на Москва, има уште еден цел свет исполнет со восхитувачка архитектура кои туристите можат да го откриваат – Московското Метро. Дејвид Бардени, архитект и фотограф од Канада, верува дека е првиот фотограф на кој му е дозволено да ги фотографира станиците после работното време, кога се затворени за патниците. Метрото во Москва, кое било отворено во 1935 година, е дизајнирано да биде еден голем проект за целите на  советската пропаганда. Првичните принципи на дизајнот биле “светло” и “светла иднина”, промовирајќи светла иднина за оваа земја.

Moskva metro4 Moskva metro3 Moskva metro1 Moskva metro Metro Moskva

 

 

 

 

 

 

Испрати коментар

Scroll To Top