Насловна / Вести / „Сименс“ го гради првиот ветерен парк во Турција

„Сименс“ го гради првиот ветерен парк во Турција

Turcija veteren park Simens2

Конзорциумот предводен од компанијата „Сименс“ ја доби зделката за изградба на првиот ветерен парк во Турција, како најповолен понудувач на спроведената тендерска постапка. Инсталираниот капацитет на овој ветерен парк е 1.000MW. Се работи за проект наречен „Обновливи извори на енергија од ветер (YEKA), а конзорциумот има рок од 21 месец за комплетирање на проектот.

Turcija veteren park Simens1

Министерот за енергија и природни ресурси на Турција, во изјава за медиумите истакна дека овој проект е од големо значење за Турција и регионот, но дека исто така тој ќе ги зацврсти односите меѓу Турција и Германија.

 

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top