Насловна / Вести / Се создава нов автомобилски гигант: Renault и официјално понуди спојување со Nissan

Се создава нов автомобилски гигант: Renault и официјално понуди спојување со Nissan

Француската автомобилска компанија Renault,  достави официјална понуда за спојување со долгогодишен партнер, компанијата  Nissan Motor.  Французите предлагаат спојување на компаниите по системот на холдинг, што ќе им овозможи и на двата партнера рамноправна сопственост и застапеност во управувачката структура.

Renault и Nissan, заедно со третиот партнер Mitsubishi, произведуваат 10,8 милиони автомобили секоја година, што е речиси двојно повеќе во однос на глобалната испорака на Ford.

reno3

reno2

reno1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top