Насловна / Архитектура / Зградата на Google во Њујорк, е еден од најголемите загадувачи

Зградата на Google во Њујорк, е еден од најголемите загадувачи

Њуроршката канцеларија на Google, е трета по ред зграда на листата на најголеми емитери на гасови со ефект на стаклена градина во овој град. Компанијата би можела да се соочи со казни во вкупен износ од над 4 милиони УСД, доколку не направи соодветни подобрувања.  Седиштето на технолошкиот гигант на број 111 на Осмата авенија, би можело да ја прекрши т.н Зелена декларација на градоначалникот Де Блазио, која од најголемите згради бара намалување на емисиите на стакленички гасови до 2030 година.

Двата најголеми прекршители на овие прописи се Time Warner Center, и Медицинскиот центар Mount Sinai. И двете згради ги очекува казна од по 5,5 милиони УСД, доколку до 2030 не го намалат својот „јаглероден отпечаток“.

(HEADLINE HERE)

google2

google3

google4

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top