Насловна / Вести / Се расчистува просторот за нов парк во Карпош

Се расчистува просторот за нов парк во Карпош

Механизација и екипи од јавните претпријатија на Град Скопје почнаа да го расчистуваат и рамнат просторот за новиот парк во оштината Карпош. Дел од овој простор кај хотелот „Александар Палас“ досега беше дива депонија каде се палеа огнови на отворено.

park

По расчистувањето, на ова место ќе има нов парк на површина од 60 илјади метри квадратни. Покрај зеленило и дрвја, ќе биде изведена и ботаничка градини, како и содржини за спорт и рекреација.

park1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top