Насловна / Вести / Саем за градежништво SEEBBE 2023 од 24 до 27 април во Белград

Саем за градежништво SEEBBE 2023 од 24 до 27 април во Белград

Водечката саемска манифестација во градежната индустрија во регионот на Југоисточна Европа, Меѓународниот саем за градежништво SEEBBE, ќе се одржи по 47-ми пат во периодот од 24 до 27 април 2023 година на саемот во Белград.

2 (1)

Како и изминатите години, Министерството за градежништво, транспорт и инфраструктура на Република Србија е покровител на настанот, додека партнер на настанот е здружението Камена Колонија – Stone Studio Association од Белград.

1 (1)

„Концептот на Саемот за градежништво и оваа година е да ги собере најуспешните претставници од сите области на градежната индустрија“ – се наведува во соопштението на организаторот.

Со добро организирана концепциска поделба во хали и на отворен простор ќе бидат претставени компании од сите области на оваа гранка на стопанството: од градежни машини, преку изолации и бои, алати, производи за климатизација и греење, материјали за ѕидање, санитарна опрема, ИТ технологија, столарија, панели, профили, до конструкции.

3 (1)

Организираниот настап на излагачи од странство придонесува за воспоставување на бројни деловни контакти и соработка. На овогодинешниот саем ќе бидат претставени национални изложби на Австрија, Црна Гора, Чешка, Холандија, Индија, Кина, Република Српска и Турција. Поединечно ќе настапат изложувачи од над 20 земји.

Посетителите ќе можат да ја видат практичната примена и опсегот на дигитализацијата, ИТ технологијата и проектирањето и одржувањето, благодарение на континуирана работа на експертите и изложувачите на иновации и зголемувањето на продуктивноста.

0 (1)

Што се однесува до Бизнис сегментот, организаторот на настанот долги години обезбедува директни меѓусебни контакти на заинтересираните излагачи, како и деловна комуникација помеѓу излагачите и посетителите. Регистрацијата на порталот B2B му овозможува на деловниот посетител бесплатен влез на Саемот и можност да ги види деловните профили на излагачите и да закаже со нив состаноци.

Партнерот на манифестацијата, здружението Камена Колонија – Stone Studio Association, ќе го одржи 13-тиот Меѓународен саем на камен и сродни индустрии STONE EXPO SERBIA, во рамките на Меѓународниот саем за градежништво.

5

Саемот за градежништво како пред се професионален саем, дефиниран со деловни посети, збогатен со семинари и предавања кои се во функција на долгорочни ефекти врз развојот на современите технологии, поттикнува постигнување подобри резултати како што се подобрување на ефикасноста и укажува на можноста за намалување на трошоците. во градежната индустрија.

„Она што е најважно и се поактуелно како тема при собирот на струката е тенденцијата и заложбите за развој на иновативни решенија, како и материјали за намалување на отпадот и подобрување на квалитетот на животната средина. Еколошките материјали, изворите на обновлива енергија и згради проектирани во хармонија со природната средина се се поинтересни за професионалците и посетителите на вакви настани“, се вели во поканата.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top