Насловна / Вести / Првиот фитнес парк во Штип во завршна фаза

Првиот фитнес парк во Штип во завршна фаза

Од вчера, поставени се справите и реквизитите во првиот фитнес парк кој заеднички го прават Општина Штип и Агенцијата за млади и спорт.fitnes1
Вредноста на проектот е над 25.000 евра а средствата се обезбедени преку Агенцијата за млади и спорт.
„Обврска на Општината и ЈП Стипион е да го уреди просторот околу фитнес паркот, а во следна фаза предвидена е конструкција на скејт парк и кошаркарско игралиште“, изјави Драган Ристов, Советник за односи со јавност.
fitnes2
Фитнес паркот се наоѓа до пешачката патека зад Исарот која беше конструирана во 2014 година. Овој дел од патеката е предвидено да биде соодветна спортско-рекреативна зона.
 

Еден коментар

  1. kontrakomentar

    ovoj fitnes park kosta nad 25000 evra? dali e ova normalno??

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top