Насловна / Архитектура / Пријавете се на Меѓународното биенале на млади архитекти Минск Леонардо 2023 година

Пријавете се на Меѓународното биенале на млади архитекти Минск Леонардо 2023 година

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) ги известува своите членови дака Белорускиот сојуз на архитекти (Белорусский союз архитекторов) со поддршка на Министерството за архитектура и градежништво на Република Белорусија, како и Меѓународната асоцијација на синдикати на архитекти (IAUA) и Меѓународната асоцијација на архитекти (UIA) во рамките на XV Национален Фестивал на архитектурата од 2. до 21. октомври 2023 година во Минск, Белорусија го одржува X Меѓународното биенале на млади архитекти Минск Леонардо 2023 година.

bb

Право на учество на Биеналето имаат архитекти на возраст до 40 години.

Повеќе информации и пријавување на веб-страницата: http://bsa.by/events/leonardo/o-biennale

Screenshot 2023-08-09 102755

Испрати коментар

Scroll To Top