Насловна / Архитектура / Прес конференција на ААМ

Прес конференција на ААМ

РЕАКЦИЈА во врска со локацијата за изградба на Клиничкиот центар Скопје

На 09 февруари 2018 година (петок), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе се одржи прес-конференција на која Асоцијацијата на архитекти на Македонија, ќе реагира на невклученоста на стручната јавност во одлуките кои директно влијаат на креирањето на урбаниот простор во Република Македонија и ќе ѝ укаже на јавноста за важноста за итно напуштање на идејата за изградбата на Клиничкиот центар на постојната локација. ААМ ќе ги презентира пред јавноста актуелните урбанистички планови во кои е планирана дислокација и изградба на нов Клиничкиот центар на нова локација.

На прес-конференцијата ќе се обратат Претседателот на ААМ архитект Мартин Пановски и  архитект/урбанист Иван Арсовски член на управниот одбор на ААМ.

Со почит,

Асоцијација на архитекти на Македонија

aam

Еден коментар

 1. vladimir andonov

  so dolzno vnimanie go proslediv razmisluvanjeto na AAM. Smetam deka e sosema ispravno i NA MESTO.
  Izgradbata na klinickiot centar na posteockiot prostior ke bide treta i nepovratna greska, sekako so dalekosezni poosledici.
  Imam uslovno kjazano zabeleska na AAM deka samoktiriticki trebe da prifatat konecnata oiluka za lokacijata i za sodrzinskite elementi, trebe da se konsultiraat eminentni svetski institucii. Ednostavna e pricinata. Nie nemame ni poriblizno iskustva so pristapot na gradbata na takov vid na objekt.
  So pocit,
  Prof. Dr. Vladimir Andoinov penzioniran profesro na medicinskiot fakultet

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top